Tájékozódás a könyvtárban

Bíró Ferenc nemzetközileg is ritkaságszámba menő diafilm- és diaberendezés-gyűjteményt állított fel. Ennek az állománynak a virtuális változata tekinthető meg az interneten, egyszerűen kereshető és áttekinthető formában. A filmek szkennelését és digitális feldolgozását az OSA a közelmúlt és a jelenkor világtörténelmének egyik legjelentősebb sajtóarchívuma és audiovizuális gyűjteménye) vállalta magára, és egy olyan adatbázist hozott létre, amelyen téma, gyártási év, szerző és cím szerint is kereshetővé tette a filmeket.

A diafilm nem csak gyerekeknek való: már a XX. század elejétől kezdve oktatási célokat szolgált, majd a második világháború után Magyarországon a politikai propaganda eszközévé is vált.

Ezt a diafilmet 1969-ben készítették, Tájékozódás a könyvtárban címen. Érdemes az oldalon böngészni :)

Szerző: gorogkonyv  2016.02.06. 17:19 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://gorogkonyv.blog.hu/api/trackback/id/tr368365720

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása